Skip to main content
فهرست مقالات

ارزیابی اثرات رفاهی تغییرات موجودی بازار انواع روغن های خوراکی در ایران مقاله

نویسنده:

علمی-پژوهشی (دانشگاه آزاد) (14 صفحه - از 71 تا 84)

چکیده:

دانه های روغنی بعد از غلات به عنوان دومین منبع تامین انرژی در تغذیه انسان مطرح میباشند. در میان اجزای پنجگانه مواد غذایی، روغن و چربیها به دلیل تامین فشرده ترین منبع انرژی و ویتامین های محلول در چربی و ارزش غذایی بالایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشند. در مطالعه حاضر تقاضای خانوار برای مهم ترین روغن های خوراکی شامل روغن زیتون ، سویا، ذرت و آفتابگردان در ایران در دوره زمانی ١٣٦٩-١٣٩١ بررسی گردید. همچنین اثرات رفاهی تغییرات میزان موجودی بازار آنها مبتنی بر مقدار، مورد ارزیابی قرار گرفته است . بدین منظور از سیستم تقاضای تقریبا ایده آل معکوس درجه دوم (IQUAIDS) استفاده شده است . نتایج به دست آمده نشان داد که تمامی روغن های خوراکی دارای کشش خود مقداری منفی هستند و روغن های سویا و زیتون به ترتیب دارای بیشترین و کمترین کشش خود مقداری میباشند. در پایان ، میزان تغییرات رفاه ناشی از کاهش ١٠، ٢٥ و٥٠ درصدی موجودی بازار روغن آفتابگردان بیشترین تاثیر را بر روی رفاه خانوارها در میان سایر روغن ها دارد. بنابراین در میان روغن های موجود، روغن آفتابگردان از اهمیت بالایی در سبد خانوار برخوردار است .

کلیدواژه ها:

ایران ، خانوارها ، اثرات رفاهی ، سیستم تقاضای نسبتا ایده آل معکوس درجه دوم ، روغن های خوراکی


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.