Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی میزان آبشویی نانوذرات مس در تیمار های ترکیبی اشباع- فشرده سازی چوب پس از کهنگی تسریع شده

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم) (8 صفحه - از 159 تا 166)

این پژوهش با هدف بررسی اثر بخاردهی و فشرده سازی بر روی آبشویی چوب تیمارشده با نانو اکسید مس با غلظت 400 و 200 ppm اشباع انجام شد. تیمار اشباع نمونه های چوبی نوئل و صنوبر درفشار 4 بار و زمان 20 دقیقه صورت گرفت، نیمی از نمونه های اشباع شده با نانو ذرات پس از خشک شدن تحت دمای °C150 و زمان 2 سا‌‌عت بخاردهی شدند و سپس به مدت 3 ساعت در پرس °C170 به میزان 33% فشرده شدند. تمامی نمونه‌ها پس از 6 مرحله آزمون کهنگی تسریع‌شده (طبق استاندارد ASTM D-1037) در یک دوره 14 روزه مطا‌بق استاندارد EN84 (1997) مورد آبشویی قرارگرفتند.‌‌‌‌ محلول حاصل از آبشویی تحت بررسی جذب اتمی در مرکز زمین شناسی واکتشافات معدنی قرار گرفت. نتایج نشان داد‌ند نمونه هایی که فقط تیمار اشباع با نانومس شدند آبشویی نشدند؛ اما پیش تیمار بخار و فشرده سازی موجب آبشویی نانو مس شدند.

This study was performed to evaluate the leaching rate of copper nanoparticles in combined impregnation-densification treated poplar and spruce wood after accelerated aging. Specimens were prepared by impregnation with 200 and 400 ppm nano-copper suspensions، followed by pre-steam treatment and densification. Impregnation was done in a sealed vessel with 4 bar pressure in 20 minutes. Half of the specimens were oven-dried and steamed at 150°C for 2 hours and immediately densified under the hot press at 170°C for 3 hours to reach to the 33% compression rate. All specimens were exposed to the 6 steps accelerated aging procedure according to ASTM D-1037. Leaching test was performed according to EN84 standard (1997) for a period of 14 days. The leached residues were investigated in the Mineral Exploration and Geological Center by atomic absorption method. Results showed that nano-copper particles in impregnated specimens had no leaching; but the pre-steaming and densification treatments led to leaching the nano-copper particles from the treated wood.


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.