Skip to main content
فهرست مقالات

اثر روش چوب‌خشک‌کنی بر ضریب نفوذپذیری چوب بلوط (Quercus infactoria)

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم) (10 صفحه - از 1 تا 10)

این تحقیق به‌منظور بررسی اثر روش چوب‌خشک‌کنی بر ضریب نفوذپذیری چوب بلوط (Quercus infactoria) انجام شد. گرده‌بینه‌های تازه بریده‌شده بلوط از اورمان (هورامان تخت) واقع در شرق کردستان تهیه و سپس به تخته‌هایی با ضخامت اسمی 6 سانتی‌متر تبدیل شدند. تخته‌ها با دو روش مختلف خشک شدند. درروش اول (روش ترکیبی)، تخته‌ها به مدت 45 روز در هوای آزاد تا میانگین رطوبت 30 درصد و سپس در کوره نیمه‌صنعتی با روش جابجایی هوای گرم و طبق برنامه T5-D1 تا رطوبت نهائی 10درصد خشک شدند. در روش دوم، تخته‌ها از میانگین رطوبت سبز 55 درصد تا رطوبت نهائی 10 درصد با برنامه T5-D1 در کوره خشک‌شدند. سپس، ضریب نفوذپذیری تخته‌های خشک‌شده در دو جهت عرضی و طولی و در دو ناحیه چوب‌برون و چوب‌درون به‌طور مجزا اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که نفوذپذیری تخته‌های بلوط خشک‌شده در کوره در هر دو جهت طولی و عرضی و نیز در هر دو ناحیه چوب‌برون و چوب‌درون بیشتر از نفوذپذیری تخته‌های خشک‌شده با روش خشک‌کردن ترکیبی (هوای آزاد+ کوره) است

In this study، the effect of drying method on the permeability coefficient of the oak wood (Quercus infectoria Oliv) was studied. Freshly-cut logs of oak were prepared from Oureman، the east area of Kourdistan in Iran. Then، boards with nominal thickness of 6 cm were cut. The boards were dried using two methods. In the first method، the boards were air dried to the moisture content close to FSP for 45 days and then they were kiln dried using T5-D1 schedule. In the second method، the boards were dried from green condition to the final moisture content of 10% using T5-D1 schedule. Then، the permeability coefficient in the transverse and longitudinal directions in both heartwood and sapwood regions was measured، separately. Results showed that the permeability of oak boards dried by kiln drying method both in the transverse and longitudinal directions and also in the heartwood and sapwood regions was greater than that of those dried by the combined method (air drying + kiln drying).


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.