پیاده سازی و اجرای اقتصاد مقاومتی در سازمان های دریایی کشور (موردکاوی: اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان)
نویسنده: مطلبی ورکانی، ابوطالب؛ تهمک، حمیدرضا؛
علوم و فناوری دریا تابستان 1396- شماره 82 (11 صفحه - از 70 تا 80)
اقتصاد مقاومتی بهعنوان یک اصل از طرف مقام معظم رهبری مطرح و در محافل و سخنرانیهای مختلفی از آن یادشده است. این تحقیق بهوسیلهی پرسشنامه و با هدف بررسی پیادهسازی و اجرای اقتصاد مقاومتی در سازمانهای دریایی کشور انجام شده است. شاخصهای پرسشنامه بر اساس شاخصهای مطرح شده از طرف معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری بوده است. 33 شاخص پرسشنامه در قالب هفت رویکرد جهادی، انعطافپذیری، فرصتسازی، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا مطرحشده است. روایی پرسشنامه از روش محتوا (سازه) مورد تائید قرار گرفت. پرسشنامه در مطالعه مقدماتی دارای پایایی با ضریب 958/0 بود. بر اساس جدول مورگان حداقل اندازه نمونه برابر 274 نفر است. نتایج تحقیق نشان داد که در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، رویکردهای جهادی، درونزا، برونگرا، انعطافپذیری، فرصتسازی، مولد و پیشرو به عنوان رویکردهای مطرح در اقتصادی مقاومتی، تابهحال بهصورت مؤثر و کارا، پیادهسازی و اجرا نشده است. بر اساس نتایج به دست آمده، جهت اجرا و پیادهسازی مناسب اقتصاد مقاومتی در سازمانهای دریایی کشور میتوان پیشنهادهایی ارائه داد که عبارتاند از: مشوقهای سازمانی برای اجراکنندگان طرح اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شود، نظام مالی سازمان همگام با طرح اقتصاد مقاومتی اصلاح گردد، زمینههای مبادلات علمی با کشورهای همسایه ایجاد شود، دیپلماسیهای لازم جهت حمایت از اقتصاد مقاومتی انجام شود، خدمات متنوعتری به مشتریان خارجی ارائه شود، مزایایی اقتصاد مقاومتی بهصورت واضح و روشن برای کارکنان سازمان تبیین شود، برنامهریزیهای لازم برای پساتحریم در نظر گرفته شود و مدیریت مخاطرات اقتصادی در شرایط بحرانی به صورت هدفمند فعالیت داشته باشد.
خلاصه ماشینی:"نتایج تحقیق نشان داد که در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، رویکردهای جهادی، درونزا، برونگرا، انعطافپذیری، فرصتسازی، مولد و پیشرو به عنوان رویکردهای مطرح در اقتصادی مقاومتی، تابهحال بهصورت مؤثر و کارا، پیادهسازی و اجرا نشده است. بر اساس مدل پیشنهادی تحقیق، 7 رویکرد در پیادهسازی و اجرای اقتصاد مقاومتی در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بوده است؛ همچنین این 7 رویکرد، با یکدیگر دارای ارتباط و همبستگی هستند که میتوانند بر یکدیگر، تاثیر متقابل داشته باشند. با توجه به نتایجی که بهدستآمده است، میتوان چنین نتیجه گرفت که رویکردهای جهادی، درونزا و برونگرا، انعطافپذیری، فرصتسازی، مولد و پیشرو بهعنوان رویکردهای مطرح در اقتصادی مقاومتی، تا به حال در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بهصورت مؤثر و کارا، پیادهسازی و اجرا نشده است. در زمینه پیادهسازی و اجرای اقتصاد مقاومتی میتوان گفت که با توجه به نتایج حاصل از تحقیق، در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان تمامی هفت مولفه تحقیق (جهادی، درونزا، برونگرا، انعطافپذیری، فرصتسازی، مولد و پیشرو)، بهعنوان رویکردهای مطرح در اقتصادی مقاومتی، تا به حال در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بهصورت مؤثر و کارا، پیادهسازی و اجرانشده است. با توجه به رویکردهایی که تا به حال در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان محقق نشده است و همچنین تحقق کامل و مطلوب رویکردهایی که تا به حال در سطح نسبتامطلوب قرار داشتهاند، در ادامه راهکارها و پیشنهادهایی بر اساس شاخصها و نتایج تحقیق برای مدیران و مسئولان سازمانهای دریایی کشور ارائه میگردد."
کلیدواژه ها:- دریافت فایل ارجاع :
(پژوهیار,
,
,
)
برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.
لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.
You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.