Skip to main content
فهرست مقالات

طراحی و بهینه سازی جذب فلز سنگین کروم (VI) از محلول های آبی توسط ذرات پوست میوه تمبرهندی فعال شده با اسیدسولفوریک

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (14 صفحه - از 891 تا 904)

چکیده:

در این تحقیق، میزان پتانسیل حذف فلز سنگین کروم (VI) از محلول­های آبی توسط پوسته میوه تمبرهندی اصلاح شده با اسیدسولفوریک بررسی شد. روش سطحی پاسخ بر اساس روش D-optimal برای بهینه­سازی جذب کروم (VI) توسط ذرات پوسته میوه تمبرهندی اصلاح شده به کار رفت. پنج متغیر مستقل از جمله، دز جاذب برابر (1-7g/L)، سرعت لرزاننده (شیکر) برابر (50-200rpm)، pH اولیه محلول برابر (10-1)، غلظت اولیه محلول کروم (VI) برابر ((5-150mg/L و زمان تماس برابر (30-120min) برای پیش­بینی بازدهی حذف فلز سنگین کروم (VI) به کار رفت. اهمیت متغیرهای مستقل و تقابل آنها توسط آنالیز واریانس (ANOVA) بررسی شد. با استفاده از بهینه­سازی به مقادیر بهینه دز جاذب برابر 3g/L، سرعت لرزاننده برابر 200rpm، pH برابر 1، غلظت محلول کروم برابر 150mg/L و زمان تماس برابر 90min به بیشینه ظرفیت جذب محلول کروم (VI) برابر 23mg/g دسترسی پیدا کردیم؛ نتایج آزمایشات جذب با مدل ایزوترم فرندلیچ سازگاری بیشتری داشت.

کلیدواژه ها:

بهینه سازی ،روش رویه پاسخ ،پوسته میوه تمبرهندی ،محلول کروم 6 بار مثب ،D-optimal


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.