Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی امکان استفاده از ضایعات برنج و گندم برای تولید بیوسورفکتانت توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم مقاله

نویسنده:

نویسنده مسئول:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (10 صفحه - از 49 تا 58)

چکیده:

بیوسورفکتانت‌ها ترکیباتی آمفی‌فیلیک هستند که توسط انواع میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند. به نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلیل کاربرد محدود بیوسورفکتانت‌ها در حوزه غذا، اطلاعات اندک در مورد سمیت آن‌ها و هزینه بالای تولید است. در این تحقیق از گونه لاکتوباسیلوس پلانتاروم زیرگونه پلانتاروم PTCC 1896(پروبیوتیک) برای تولید بیوسورفکتانت متصل به دیواره سلولی در محیط کشت سنتزی MRS استفاده شد. همچنین به منظور مقرون به صرفه کردن تولید، چهار سوبسترای لیگنوسلولزی ضایعاتی، ارزان قیمت و فراوان ایران از جمله ساقه و سبوس برنج و گندم برای تولید بررسی شدند. بیوسورفکتانت تولیدی روی عصاره حاصل از هیدرولیز سبوس برنج در مقایسه با سایر بیوسورفکتانت‌های تولیدی در محیط کشت‌های ضایعاتی، کمترین کشش سطحی (74/23 میلی نیوتن بر متر) را نشان داد و برای بررسی بیشتر انتخاب گردید. بیوسورفکتانت‌های تولیدی در محیط کشتMRS و عصاره هیدرولیزشده سبوس برنج، استخراج، خالص‌سازی و شناسایی شدند. آزمایش‌های بیوشیمیایی و طیف سنج تبدیل فوریه مادون قرمز نشان داد که بیوسورفکتانت‌های تولیدی ترکیبی از پلی‌ساکارید و پروتئین با ساختار مختلف هستند. این مطالعه اطلاعات اولیه‌ای برای تولید صنعتی بیوسورفکتانت مقرون به صرفه و ایمن فراهم می‌کند که به نظر می‌رسد می‌تواند در مصارف غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

Biosurfactants are amphiphilic molecules that produced by microorganisms and have both hydrophilic and hydrophobic moieties. Scant information regarding their toxicity, combined with high production cost seem to be the major barrier for the limited uses of biosurfactants in the food area. In this work, Lactobacillus plantarum subsp. plantarum PTCC 1896 )probiotic( was used for biosurfactant production in MRS medium. Also, in order to reduce the production cost of biosurfactant, four abundant and low cost lignocellolosic wastes, including rice and wheat bran and straw were evaluated. The biosurfactant produced using rice bran hydrolysate exhibited the minimal surface tension (23.74 mN/m) as compared to other produced biosurfactants and it was selected for further studies. The biosurfactants produced in MRS and rice bran hydrolysate media were extracted, purified and characterized. Biochemical and FTIR spectroscopy analysis showed the biosurfactants are structurally different polysaccharide-protein complexes. These results could provide incentives for the industrial production of the low cost and safe biosurfactant, which seems to offer potential applications in the food and medical industries.

کلیدواژه ها:

لاکتوباسیلوس پلانتاروم ، بیوسورفکتانت ، ضایعات کشاورزی ، کشش سطحی ، عصاره هیدرولیزی سبوس برنج

Agricultural by ، Rice bran hydrolysate ، Lactobacillus plantarum ، Surface tension ، products ، Biosurfactant


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.