Skip to main content
فهرست مقالات

مقایسه روش‌های قلیایی و آنزیمی استخراج در ویژگی‌ها و راندمان هیدرولیز پروتئین دانه گوجه‌فرنگی مقاله

نویسنده مسئول:

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (11 صفحه - از 333 تا 343)

چکیده:

در تحقیق حاضر پروتئین دانه گوجه‌فرنگی با استفاده از استخراج قلیایی در pHهای 10، 11 و 12، استخراج آنزیمی توسط آنزیم‌های آلکالاز L4/2 و فلاورزیم L500 با غلظت‌های 1 و 2 درصد و تلفیقی از استخراج آنزیمی و قلیایی تولید شد. راندمان استحصال و خلوص پروتئین، درجه هیدرولیز و وزن مولکولی پروتئین‌های استخراج شده ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده توسط آلکالاز به‌صورت معنی‌داری از لحاظ راندمان استخراج پروتئین (8/78 درصد) بالاتر از سایر پروتئین‌های استحصال شده بود (05/0p<). اما هیچ تفاوت معنی‌داری از لحاظ خلوص پروتئین با پروتئین‌های حاصل از استخراج قلیایی وجود نداشت (05/0p>). در بررسی اثر استخراج قلیایی پس از هیدرولیز آنزیمی مشخص شد که خلوص پروتئین و در نتیجه راندمان استخراج نسبت به هیدرولیز منفرد آنزیمی کاهش یافت. علاوه بر این، در مقایسه با پروتئین‌های حاصل از استخراج قلیایی، وزن مولکولی پروتئین‌های هیدرولیز شده متناسب با وسعت هیدرولیز آنزیمی کاهش یافت. بنابراین پروتئین‌های هیدرولیز شده توسط آلکالاز با توجه به درجه هیدرولیز بالاتر پپتیدهایی با وزن مولکولی کمتر از 10 کیلو دالتون داشتند. به طور کلی، استخراج پروتئین تحت تاثیر pH، نوع و غلظت آنزیم مورد استفاده قرار گرفته بود.

In this study, yield, purity, degree of hydrolysis and molecular weight of protein produced by hydrolyzation of tomato seed using alkali at pH=10, 11 and 12, enzymatic extraction by Alcalase 2.4L and Flavourzyme 500L at concentration of 1 and 2%, and the combination of enzymatic and alkaline extraction were evaluated. The results showed that extraction yield of Alcalase- hydrolyzed protein was significantly higher than those for others (p<0.05), but no significant difference in the purity of protein with proteins from alkaline extraction (p>0.05). However, it was found that alkaline treatment after enzymatic hydrolysis leads to decrease in purity of protein and extraction yield, compared to single treatment with enzyme. By the way, molecular weight of protein hydrolysates decreased proportional to extend of enzymatic treatment. Therefore, protein hydrolysate from Alcalase had peptides lower than 10 kDa due to the higher degree of hydrolysis. In general, protein extraction was influenced by pH, the type and concentration of enzyme that was used.

کلیدواژه ها:

پروتئین ، هیدرولیز آنزیمی ، استخراج قلیایی ، دانه گوجه‌فرنگی

Alkaline extraction ، Protein ، Enzymatic hydrolysis


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.