Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی فرآیند پیش سرمایش سیب در جعبه های تجاری و جعبه هایی با طراحی جدید

نویسنده مسئول:

نویسنده:

(10 صفحه - از 81 تا 90)

چکیده:

چکیده پیش‌سرمایش یک فرآیندی است که برای پیشگیری از فساد و افزایش عمر نگهداری میوه‌ها انجام می‌شود. سیب یکی از محصولات مهم است که عملیات پیش‌سرمایش روی آن صورت نمی‌گیرد. در این تحقیق با هدف تجاری‌سازی این عملیات و معرفی جعبه‌هایی که مبانی مهندسی مربوطه روی آنها پیاده‌ شده است، جعبه‌های جدیدی طراحی و ساخته شد و تاثیر مشخصه‌های عملکردی در عملیات پیش‌سرمایش از قبیل دبی هوای سرد، نوع جعبه بسته‌بندی روی زمانام سرمایش و افت رطوبت سیب بررسی شد تا بهینه‌ترین طرح جعبه به‌صنعت مربوطه معرفی شود. نتایج نشان داد جعبه پلی‌اتیلنی دارای کمترین زمان ام سرمایش می‌باشد ولی به‌دلیل افت رطوبت محصول در حین پیش‌سرمایش (23 الی 26 درصد) نمی‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. جعبه کارتن پلاست رایج به‌دلیل طراحی نامناسب منافذ آن، دارای زمان سرمایش طولانی‌تر و سرمایش غیریکنواخت‌تری بود. درحالی‌که زمان لازم سرمایش جعبه کارتن پلاست طرح جدید، نسبت به‌کارتن پلاست رایج در دبی هوای 5/0 و 5/1 لیتر در ثانیه، به‌ترتیب 5/30 و 9/25 درصد کاهش یافت و فرآیند سرمایش در این جعبه یک‌نواخت‌تر بود. افزایش دبی هوای سرد از 5/0 به 5/1 لیتر در ثانیه، منجر به‌کاهش زمان سرمایش بین 8/16 و 7/39 درصد در همه جعبه‌ها ‌شد. ناچیزبودن افت رطوبت در جعبه‌های کارتن‌پلاست طرح جدید، یک‌نواختی سرمایش در جعبه و پایین‌بودن زمان سرمایش نسبت به‌طرح‌های موجود جعبه، مناسب‌بودن این جعبه‌ها را برای نگهداری محصول نشان می‌دهد؛ بنابراین این جعبه به‌عنوان بهترین جعبه برای فرآیند پیش‌سرمایش و نگهداری سیب انتخاب و معرفی شد.

Abstract Precooling is an important process that carried out on the fruits such as Apple due to extend the shelf life. In this research, the new package was designed and constructed. Then, the effect of various performance parameters during the precooling process such as the airflow rate and types of packages was studied on the 7/8 th cooling time and cooling uniformity to select and introduce the best package. The results indicated that the Polyethylene package had the lowest 7/8 th cooling time; however, it is not suitable for export of apple due to the high moisture loss during the precooling (23-26%). The highest cooling time and lowest cooling uniformity was related to the commercial package because of its unsuitable vents deign. The results showed that the cooling time of fruit in the new designed of package decreased 30.5 and 25.9 % as compere with the commercial package in the airflow rate of 0.5 and L s-1kgp-1, respectively. In addition, the cooling process was uniformity and the standard error between the 7/8 th cooling time of fruit was 19.6 % lower than that one for the commercial package. Increasing the airflow rate from 0.5 to 1.5 L s-1kgp-1 led to decreasing the 7/8 th cooling time in the range of 16.8 to 39.7 % in the all packages. Because of the lowest moisture loss, highest cooling uniformity and lowest cooling time, the new designed package was introduced as the best packages to cooling process of apple and its cold storage.

کلیدواژه ها:

واژه­ های کلیدی: پیش ­سرمایش سیب ،یکنواختی عملیات ،طراحی جعبه ،منافذ جعبه

Uniformity ،Precooling ،Package designing ،Vent ،apple


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.