Skip to main content
فهرست مقالات

تأثیر مولفه های آموزش های کارآفرینانه بر توسعه مهارت های کارآفرینانه در دانشجویان رشته های کشاورزی (مورد مطالعه: دانشگاه تهران)

نویسنده مسئول:

نویسنده:

چکیده:

هدف اصلی این تحقیق بررسی تأثیر مولفه‌های آموزش‌های کارآفرینانه بر توسعه مهارت‌های کارآفرینانه در دانشجویان رشته‌های کشاورزی بود. جامعه آماری پژوهش 1188 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته‌های کشاورزی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بودند که با توجه به جدول کرجسی- مورگان، تعداد 291 نفر از آنان از طریق روش نمونه‌گیری طبقه‌ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه استفاده گردید. روایی صوری پرسشنامه با نظر پانلی از متخصصان مورد تایید قرار گرفت و روایی سازه و پایایی ترکیبی ابزار تحقیق نیز از طریق برآورد مدل اندازه‌گیری و پس از انجام اصلاحات لازم تایید شد (برای مولفه‌های آموزش کارآفرینانه در دامنه بین 714/0 تا 881/0 و مهارت‌های کارآفرینانه در دامنه بین 803/0 تا 860/0). داده‌های گردآوری شده با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که چهار عامل محتوا، روش تدریس، صلاحیت‌های مدرسان و مشخصه‌های فراگیران اثر مثبت و معنی‌داری بر متغیر وابسته داشتند و 51 درصد از واریانس توسعه مهارت‌های کارآفرینانه در دانشجویان را تبیین کردند.

The main purpose of this study was to examine the effects of entrepreneurial education components on developing entrepreneurial skills of agricultural students. The statistical population of the study consisted of 1188 agricultural graduate students at university college of Agricultural and Natural Resources, University of Tehran. According to the Krejcie and Morgan table, a sample of 291 students was selected using stratified random sampling method. A questionnaire was used to collect data. Face validity of the questionnaire confirmed by a panel of experts. The construct validity and composite reliability of the research instrument were tested by estimating the measurement model and they were satisfied after corrections (for the components of entrepreneurial education were 0.714 to 0.881 and for entrepreneurial skills were 0.803 to 0.860). The data were analyzed using Structural Equation Modeling. The results showed that four factors of content, teaching method, teachers’ competencies and students’ characteristics had positive and significant effects on dependent variable. These factors explained about 51 percent of variances of developing students’ entrepreneurial skills.

کلیدواژه ها:

مدرس ، محتوا ، روش تدریس ، فراگیر ، مهارت کارآفرینی

Student ، Content ، teaching method ، entrepreneurial skill ، teacher


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.