Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی مطالعه فعالیت اینورتازها و غلظت کربوهیدرات‌های محلول در مراحل نموی چند گونه گل‌جالیز در گوجه‌فرنگی مقاله

نویسنده:

نویسنده مسئول:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (9 صفحه - از 71 تا 79)

چکیده:

گل جالیز یک گیاه تمام انگل اجباری در بسیاری از گیاهان زراعی مهم ازجمله گوجه فرنگی است. موفقیت در مدیریت و مهار )کنترل( گل جالیز ناچیز بوده، بنابراین شناخت سازوکار و استفاده از ساکارز به عنوان یک فرآیند حیاتی برای انگل می تواند به توسعۀ راهبرد )استراتژی( های مدیریت و مهار اختصاصی آن کمک کند. این انگل به عنوان مخزن )سینک( رقابتی برای ساکارز بوده، آن را در غده تجزیه و به گلوکز و فروکتوز تبدیل می کند. اینورتازها مهم ترین آنزیم های تجزیه کنندۀ ساکارز و تنظیم اسمزی در انگل هستند. در این نوشتار، فعالیت دو اینورتاز ) PrSAI و PrCWI ( درگیر در تبدیل ساکارز در مراحل مختلف رشد و نموی سه گونه انگل )مصری، راموزا و نانا( هنگام اتصال به گوجه فرنگی بررسی شد. مشاهده ها موید فعالیت این دو آنزیم در همه مراحل رشدی گونه های مختلف انگل است. اما میزان فعالیت آنزیم PrSAI همواره بالاتر از PrCWI بود. باگذشت زمان، میزان فعالیت PrSAI افزایش ولی میزان فعالیت PrCWI کاهش یافت. فعالیت آنزیم ها، میزان پروتئین و قند در گونۀ مصری در مراحل اولیه بالاتر بوده و با ظهور سریع تر این گونه در میزبان ارتباط داشت ولی این فعالیت در گونه راموزا در مراحل انتهایی بیشتر بوده که با شمار شاخه و زیست تودۀ )بیوماس( بالاتر همخوانی داشت. نتایج نشان داد، ژن های کدکنندۀ PrSAI و به احتمال PrCWI می توانند هدف های خوبی برای راهبرد خاموشی ژن در جهت مدیریت و مهار این گیاه انگل باشند.

Broomrape is an obligate parasite in many economically important crops such as tomato. Success in controlling broomrape is rare hence an understanding of sucrose utilization mechanisms as a critical process for parasite provides developing specific control strategies. This parasite acts as a competitive sink for sucrose, utilizes it in the tuber and converts it to glucose and fructose. Invertases are the major enzymes in sucrose degradation and osmotic adjustment in the parasite. In this paper, the activity of two invertases (PrSAI and PrCWI) involved in different developmental stages of some broomrape species (Phelipanche aegyptiaca, P. ramosa and P. nana) on tomato was studied. Results showed that activity of both mentioned enzymes were detected in all of the developmental stages in the broomrape species; although the PrSAI activity was always higher than the PrCWI activity. The activities of PrSAI and PrCWI was increased and decreased, respectively, as progressing of the developmental stages of broomrape. Enzymes activity and protein and sugar amounts in Egyptian broomrape were high at the early stages and in branched broomrape in the late stages, the first case accorded to the earlier emergence of broomrape on the host and the later one accorded to more shoots and higher biomass in broomrape. In total, results suggested that PrSAI1 and, possibly, PrCWI are suitable targets for gene silencing strategies.

کلیدواژه ها:

فعالیت آنزیم ، تنظیم اسمزی ، ساکارز ، قندهای کاهشی

Osmotic adjustment ، Enzyme activity ، Sucrose ، Tomato ، Reducing sugars


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.