Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی سطوح مختلف پروتئین قابل و غیرقابل تجزیه در شکمبه بر عملکرد و قابلیت هضم در بره‌های نر پرواری

نویسنده:

نویسنده مسئول:

(10 صفحه - از 1 تا 10)

چکیده:

در این مطالعهدر دو آزمایش اثر سطوح مختلف پروتئین قابل و غیرقابل تجزیه در شکمبه در جیره‌های سریع التخمیربر عملکرد بره‌های نرمورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول تجزیه‌پذیری ماده‌ی خشک و پروتئین خام پودرماهی،کنجاله‌ی سویا و کنسانتره جیره‌های مذکور طی زمان‌های مختلف شکمبه‌گذاری (صفر، 4، 8، 12 و 24 ساعت) با استفاده از دو رأس گوسفند فیستولادار دو ساله نژاد زل مازندرانی با میانگین وزن 2 30 تعیین گردید. تجزیه‌پذیری مؤثر ماده‌ی خشک پروتئین خام پودر ماهی به‌طور معنی‌داری کمتر از کنجاله‌ی سویا بود (05/0>P). از نظر تجزیه‌پذیری مؤثر ماده‌ی خشک بین کنسانتره‌های مختلف، تفاوت معنی‌داری وجود نداشت ولی تجزیه‌پذیری مؤثر پروتئین خام کنسانتره‌ها به‌طور معنی‌داری کاهش یافت.در آزمایش دوم24 رأس بره نر حاصل از آمیخته‌گری تجاری نژاد زل -سنگسری، با سن تقریبی 6 تا 7 ماه و میانگین وزن زنده 5/2 ± 29 کیلوگرمدر قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تیمار (جیره) و هر تیمار با 8 تکراربه مدت 95 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی تحت تأثیر تیمار آزمایشی قرار نگرفت. با کاهش نسبت پروتئین قابل و غیرقابل تجزیه در شکمبه جیره pHادرار به‌طور معنی‌داری کاهش یافت ولی pHمایع شکمبه و pHمدفوع تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی واقع نشد. نتیجه کلی نشان داد که کاربرد جیره حاوی 35 درصد پروتئین غیرقابل در شکمبه به عنوان مطلوب‌ترین جیره برای بره‌های نر به شمار می‌رود.

This study was conducted toevaluate the effects of different ruminally degradable to ruminallyundegradable protein ratio on performance and nutrients digestibility in fattening male lambs. In the first experiment, degradability of dry matter and crude protein of fish meal, soybean meal and concentrate in diets was estimated in different incubation times (0, 4, 8, 12 and 24 h) with two fistulatedsheep of Zel breed which were fed to their maintenance requirement. The effective degradability of dry matter and crude protein in fish meal was significantly lower than in soybean meal (P<0.05). The effect of three levels of varying ruminally degradable to ruminallyundegradable protein ratio 60:40 (A), 65:35 (B) and 70:30(C) on performance and nutrientdigestibility in Zel-Sangssari male lambs was investigated. For these, Twenty four lambs aged 6-7 months with an initial live weight of 29±2.5 kg were used. The animals were fed for a period of 95 days. The level of metabolizable energy was similar in all the rations, 10.5 MJ/KgDM. Apparent nutrients digestibility was notaffected by the treatments.Urine pHsignificantly decreased byreduction of RUP to RDP ratio (P<0.05).The pH of rumen fluid and fecal were not affected by experimental treatments.The results showed that the ration which contained 1.86(B) RDP to RUP ratio was economically viable.

کلیدواژه ها:

قابلیت هضم ،پروتئین قابل تجزیه و غیر قابل تجزیه در شکمبه ،بره‌های نر ،عملکرد

Performance ،RUP:RDP ،Nutrients digestibility ،Male lamb


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است وارد پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.