Skip to main content
فهرست مقالات

اثر مکمل غذایی آستاگزانتین بر پاسخ استرس تراکم و عملکرد ماهی طلال (Rastrelliger kanagurta)

نویسنده مسئول:

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (14 صفحه - از 309 تا 322)

چکیده:

تحقیق حاضر به‌منظور بررسی اثر سطوح غذایی آستاگزانتین بر عملکرد تولید و مقاومت در برابر استرس تراکم ماهی طلال صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 120 قطعه ماهی طلال با میانگین وزنی 01/0±14/7 گرم در یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 10 قطعه در هر تکرار) که شامل تیمار آزمایشی شاهد (بدون استفاده از آستاگزانتین) و در تیمارهای آزمایشی 2، 3و 4 میزان استفاده از این مکمل به ترتیب 50، 100 و 150 میلی‌گرم بر کیلوگرم غذا بود مورد استفاده قرار گرفتند. بعد از 60 روز تغذیه، هر تیمار در معرض استرس تراکم به‌مدت 24 ساعت قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که 24 ساعت بعد از شروع استرس تراکم، افزایش معنی‌داری در میزان پروتئین و فعالیت لیزوزیم و کاهش معنی‌داری در فعالیت آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینو ترانسفراز (به استثنای تیمار 4) درتیمار‌های حاوی آستاگزانتین در مقایسه با تیمار کنترل مشاهده شد (05/0>P). 24 ساعت بعد از شروع استرس تراکم، کمترین میزان کورتیزول و گلوکز در تیمار 3 مشاهده شد که با تیمار شاهد تفاوت معنی‌داری داشت (05/0>P). بالاترین وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت و غذای دریافتی وکمترین ضریب تبدیل غذا در تیمار 2 و 3 مشاهده شدکه با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی‌دار بود (05/0>P). در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق، افزودن 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم مکمل غذایی آستاگزانتین به جیره غذایی ماهی طلال به‌منظور بهبود شاخص‌های رشد و مقاومت در برابر استرس پیشنهاد می‌شود.

This experiment was conducted to evaluate the effect of different levels of dietary astaxanthin on the productive performance and stress resistance of Indian mackerel (Rastrelliger kanagurta). The experiment was conducted in a completely randomized design with 120 of Indian mackerel (with average weight of 7.14±0.01g) in 4 treatments and 3 replicates (n=10 in each replicate) and included: control group without using astaxanthin and another groups (treatment 2, 3 and 4) the amounts of this supplement were 50,100 and 150 mg/kg food. After 60 days of feeding, each treatment was exposed to acute crowding stress for 24 h. The results showed that compared with the control treatments containing astaxanthin showed significantly increase in serum total protein (TP), lysozyme activity and significantly decrease in alkaline phosphatase (ALP) activity, alanine aminotransferase (ALT) activity and aspartate aminotransferase (AST) activity (except to treatment 4) at 24 h after the initiation crowding stress (P

کلیدواژه ها:

استرس ، کورتیزول ، آلانین آمینو ترانسفراز ، ماهی طلال ، آستاگزانتین

Rastrelliger kanagurta ، Astaxanthin ، Alanine Aminotransferase ، Stress ، Cortisol


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.