Skip to main content
فهرست مقالات

تأثیر کاربرد برگی کائولین بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه چهار رقم زیتون مقاله

نویسنده:

نویسنده مسئول:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (8 صفحه - از 161 تا 168)

چکیده:

به منظور جلوگیری از چروکیدگی میوه زیتون و حفظ شادابی آنها، همچنین افزایش ماده خشک و محتوای روغن آنها اثرات ضدتعرقی کائولین در سه سطح (0، 5/2% و 5%) بر چهار رقم زیتون (میشن، کنسروالیا، کایلت و بلیدی) در یک دوره چهار ماهه با سه تکرار در اهواز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد کائولین اثر معنی‌داری بر اندازه میوه، نسبت وزن تر گوشت به هسته، نسبت وزن خشک گوشت به هسته و درصد روغن در ماده خشک میوه داشت. هیچ کدام از سطوح کائولین اثر معنی‌داری بر درصد روغن در ماده تر میوه نشان ندادند. بیشترین اندازه میوه با غلظت 5/2% کائولین و بیشترین نسبت وزن خشک گوشت به هسته میوه با هر دو غلظت کائولین و کمترین اندازه و نسبت وزن خشک گوشت به هسته میوه با تیمار شاهد بدست آمد. بالاترین و پایین‌ترین نسبت وزن تر گوشت به هسته میوه نیز بترتیب به غلظت 5% کائولین و شاهد اختصاص یافت. بیشترین محتوای روغن در ماده خشک میوه به تیمار شاهد و سطح 5% کائولین و کمترین آن به سطح 5/2% کائولین تعلق گرفت.

In order to prevent the shrinkage of olive fruit and maintain its fresh being, and also to increase the oil content and dry matter, the effect of kaolin at three levels of application (0, 2.5% and 5%) on four varieties of olive (Mission, Conservolea, Keillet, Blady) was evaluated within a period of four months, in Ahwaz, the tests being repated in 3 replicates. Results revealed significant effects of kaolin on fruit size, flesh/stone (wet weight), flesh/ stone (dry weight) and oil contentof the fruit. Kaolin did not significantly affect oil content in wet matter. The highest fruit size, flesh/ stone (dry weight) belonged to 2.5% kaolin while the lowest was related to control. Highest vs. lowest wet weights of flesh/ stone were attributed to 5% kaolin vs. control, respectively. In contrast, a maximum of oil content went to control, while a minimum belonging to 2.5% treatment.

کلیدواژه ها:

روغن زیتون ، اندازه میوه ، ضدتعرق ، نسبت وزن گوشت به هسته

Antitranspirant ، stone weight ، flesh ، Oil content ، Fruit size


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.