Skip to main content
فهرست مقالات

بررسی اثر سرعت سرد شدن و جوانه زایی بر ریز ساختار آلیاژهای آلومینیوم- مس به کمک آنالیز حرارتی منحنی های سرد شدن مقاله

نویسنده مسئول:

نویسنده:

علمی-پژوهشی (وزارت علوم)/ISC (14 صفحه - از 75 تا 88)

چکیده:

خواص و ویژگی‌های ریزساختاری در آلیاژهای آلومینیوم، بسته به شرایط ریخته‌گری و ترکیب شیمیایی آلیاژها متفاوت خواهد بود. برای دست یابی به ساختار های هم محور در آلیا ژهای آلومینیوم، از جوانه زاهای Al-5Ti-1B و Al-Ti استفاده می شود. در این پژوهش تأثیر سرعت سرد شدن و مواد جوانه زا بر مشخصه‌های ریز ساختاری آلیاژهای دوتایی آلومینیوم- مس حاوی2/2، 7/3 و wt.%8/4 مس، با کمک آنالیز حرارتی منحنی های سرد شدن مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، نمونه هایی از آلیاژ مورد نظر ذوب شده و با سرعت‌های 04/0، 19/0، 42/0 و°C/sec 08/1 سرد شدند. جهت بررسی اثر مواد جوانه زا بر ریز ساختار، برخی از نمونه‌ها با جوانه‌زای Al-5Ti-1B جوانه زایی شدند. منحنی سرد شدن در حین انجماد با استفاده از ترموکوپل نوع K و سیستم ثبت داده در رایانه ذخیره گردید. بررسی کمی ریزساختار با استفاده از میکروسکوپ نوری و پردازش تصاویر با استفاده از نرم‌افزار "Clemex Vision" انجام گرفت. نتایج بررسی‌های ریز ساختاری نشان داد که اندازه دانه و فاصله بازوهای دندریتی با افزایش سرعت سرد شدن و جوانه‌زایی کاهش پیدا می‌کنند. نتایج بررسی‌های آنالیز حرارتی نیز نشان داد که در اثراستفاده از مواد جوانه زا تحت تبرید اولیه برای جوانه زایی تقریبا به صفر رسیده است.

Depending on the casting conditions and alloy composition, microstructure and properties of the aluminium alloys will be different. Generally Al–Ti and Al–5Ti–1B master alloys are added to the aluminium alloys for grain refinement. In recent years computer-aided cooling curve analysis (CA-CCA) has been used extensively in metal casting industry to predict microstructure constituents, grain refinement and to calculate the latent heat of solidification. The aim of this study is to investigate the effect of cooling rate and grain refinement on the microsructural characteristics of Al-Cu alloys by cooling curve analysis. To do this, Al-Cu alloys containing 2.2, 3.7, and 4.8 wt.% Cu were melted and solidified with 0.04, 0.19, 0.42, and 1.08 K/s cooling rates. The temperature of the samples was recorded using a K thermocouple and a data acquisition system connected to a PC. Some samples were Grain refined by Al-5Ti-1B to see the effect of grain refinement on the aforementioned properties. The stractural results show that grain size and secondary dendrite arm spacing decreased by increasing of cooling rate and grain refinement. Thermal analysis results showed that, in a well refined alloy, nucleation will occur in a shorter time, and a undercooling approximately decreases to zero.

کلیدواژه ها:

اندازه دانه ، آنالیز حرارتی ، آلیاژ Al- Cu ، جوانه زای Al-5Ti-1B ، سرعت سرد شدن

Cu alloys ، 5Ti ، 1B Grain Refiner ، Cooling Curve ، Thermal Analysis ، Al ، Grain size


برای مشاهده محتوای مقاله لازم است ورود پایگاه شوید. در صورتی که عضو نیستید از قسمت عضویت اقدام فرمایید.

لمشاهدة محتوی المقال یلزم الدخول إلی دخول الموقع.
إن كنت لا تقدر علی شراء الاشتراك عبرPayPal أو بطاقة VISA، الرجاء ارسال رقم هاتفك المحمول إلی مدير الموقع عبر credit@noormags.ir.

You should become a Sign in to be able to see articles.
If you fail to purchase subscription via PayPal or VISA Card, please send your mobile number to the Website Administrator via credit@noormags.ir.